Stichting Perma-Rif

Pour la Permaculture

Onze samenwerkingspartner in de Rif: locals-for-locals

Perma Rif

Maak kennis met Perma Rif: een stichting die in juli 2021 is opgericht in de Rif. Perma Rif is een locals-for-locals initiatief. Mensen uit de Rif die een groen hart hebben en zich vrijwillig inzetten voor het ecologisch en economisch herstel van het Rifgebied. Samen met hen voeren wij de boomplantweken uit. Elk bestuurslid heeft een eigen expertise en samen vormen zij een team met ontzettend veel kennis en passie. Zo ontstaat er een prachtige samenwerking tussen het team hier in Nederland en het team daar in de Rif.

Logo Perma-Rif - Perma Rif
Permarif

Het team van Perma Rif

 

De kracht van Perma-Rif

In twee jaar tijd heeft Perma-Rif al veel bereikt. Naast het uitvoeren van de boomplantweken in 2021 en 2022, zijn ze ook actief campagne aan het voeren. Zo hebben ze meerdere optredens gehad in de media: radio, televisie en podcasts. Hieronder een greep van een aantal van dit soort uitzendingen. Momenteel helaas enkel beschikbaar in het tarifit. Je vindt alle video’s op het YouTube kanaal van Idurar Narif.

Ook werken ze actief samen met lokale instellingen, organisaties en scholen. In 2022 hebben ze lessen verzorgd op een school en daar ook voorlichting gegeven aan kinderen. Het is belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd meekrijgen hoe belangrijk zorg voor de aarde is.

Ze hebben het in korte tijd voor elkaar gekregen om meer bewustzijn te creeren over het belang van bomen en zorg voor de aarde. Ons initiatief krijgt ook steeds meer belangstelling en dat is mooi om te zien.

RifDia.com –  jan/feb 2022

Dalil-Rif.com –  jan/feb 2023

Rifinet – april/mei 2023

Toekomst

Perma Rif coördineert voor Riforest de jaarlijkse boomplantweken in de Rif. Het boomplantseizoen begint eind november en loopt door tot maart in het daaropvolgend jaar. In de toekomst willen wij de samenwerking uitbreiden naar andere activiteiten zoals kennisoverdracht rondom watermanagement en compostering.

In de tussentijd blijft Perma-Rif zich inzetten voor het ecologisch en economisch herstel van de Rif.