Over Stichting Riforest

Enkele jaren voor de oprichting van Stichting Riforest is er een initiatief ontstaan om fruitbomen te planten in de geboortestreek van de oprichters, het Rifgebergte in Noord Marokko. Het initiatief is gestart in 2014 en begin 2015 zijn de eerste bomen verdeeld.

De aanpak was eenvoudig, we zochten eens per jaar sponsors uit de familie en vriendenkring voor de aanschaf en het planten van bomen. We gingen vervolgens op eigen kosten naar onze geboortestreek om de bomen bij lokale kwekers in te kopen en deze te verdelen aan arme boeren, mensen die stukjes land hebben maar niet het geld om jaarlijks bomen te kopen en te planten. Zo werd het volledige sponsorbedrag besteed aan de aanschaf, het lokale transport en eventuele werkzaamheden voor het graven van gaten voor de bomen.

We merkten dat het initiatief ook met enthousiasme werd ontvangen in een bredere kring van kennissen en collega’s. Om het initiatief uit te laten breiden vonden we het van belang om een stichting op te richten. Aan de ene kant om op deze manier dit initiatief bij een breder publiek onder de aandacht te brengen en aan de andere kant om ook op een transparante manier verantwoording af te leggen over de besteding van de sponsorbedragen. De stichting is ingeschreven in oktober 2017.

Met stichting Riforest blijven we zo dicht mogelijk bij de kern van het initiatief om zoveel mogelijk bomen te planten in het Rifgebergte van Marokko.

Oprichters en huidige bestuursleden

Voorzitter : Aziz Kaouass
Secretaris : Abderrahim Achamrouk
Penningmeester : Mohammed Arab

Stichting Riforest voldoet aan de ANBI voorwaarden

Zie de ANBI pagina voor meer informatie.