Boomplantseizoen 2020-2021

Zoals eerder aangeven hebben we door de omstandigheden alle activiteiten op afstand moeten coördineren. Ondanks deze situatie is het toch een groot succes geworden. We hebben maar liefst 32.618 fruit- en notenbomen en kruidenstruiken uitgedeeld aan ruim 540 gezinnen in 20 dorpen, verspreid over de Rif. Dit is het resultaat van een samenspel en samenwerking tussen heel veel mensen die het goede voorhebben met mens en aarde.

We hebben geprobeerd het zo eenvoudig mogelijk te houden. Mohammed, de kweker waar we al jaren mee samenwerken, en zijn familie zijn een belangrijke schakel geweest in dit geheel. Mohammed heeft met zijn familie een kleine kwekerij. In de afgelopen jaren hebben we een sterke relatie opgebouwd. Vanuit deze kwekerij voorziet Mohammed ons voor een groot deel van de bomen. Voor de soorten die zij niet zelf kweken werken ze samen met diverse kwekerijen uit de omgeving.

De volgende essentiële schakel bestaat uit onze contactpersonen in de dorpen. Dit zijn de mensen die ervoor zorgen dat de bomen terecht komen bij de mensen die de intentie hebben om de bomen te planten en voor ze te zorgen. De contactpersonen zijn in veel gevallen verbonden aan lokale verenigingen die zich bezighouden met maatschappelijk activiteiten. De boomplantweken hebben we verdeeld over grofweg vier maanden. We zijn begonnen in november 2020 en zijn doorgegaan tot begin maart. Hieronder een overzicht van de resultaten.

Boomplantweek 2021-2022
Op dit moment zijn we weer hard bezig met het werven voor het nieuwe seizoen. Ook het komende seizoen willen we het verdelen van de bomen weer starten in het najaar en door laten lopen tot het voorjaar. Help jij dit jaar weer mee? Uiteraard zullen wij jullie op de hoogte houden van de boomplantweken via onze nieuwsbrief, website en social media kanalen.

Deel deze blog op jouw social meda