Nieuwsbrief mei 2023

Volop in ontwikkeling

Onze laatste nieuwsbrief is alweer even geleden. Dat betekent overigens niet dat we hebben stilgezeten.

Er gebeurt zoveel achter de schermen en als kleine vrijwilligersorganisatie lukt het ons niet altijd om dit tijdig te delen. Tegelijkertijd willen wij glashelder zijn over onze activiteiten en hoe donatiegelden worden gebruikt. We hebben zoveel leuk nieuws dat we het hoog tijd vonden voor een nieuwsbrief.

 

Al deze mooie zaken waren niet mogelijk geweest door de steun van donateurs, vrijwilligers, Perma-Rif en alle anderen die op hun manier bijdragen: Hartelijk bedankt diep vanuit ons groene hart!

Onderwerpen van deze nieuwsbrief:

–  Het boomplantseizoen ’22’23 is afgerond.  Hoeveel is er geplant en wat is er precies geplant? Hoeveel gezinnen en dorpen zijn hiermee geholpen? Dat lees je in onze nieuwsbrief of in onze blog.
Wij gaan weer verder met onze inzamelingsacties voor het aankomend boomplantseizoen dat van november 2023 tot maart 2024 zal lopen. Plant je ook mee? Voor €5,- doneer je een boompakket, maar ieder bedrag (groot of klein) is van harte welkom.

 

–  We organiseren een cursus Permacultuur in zowel het Engels als Marokkaans-Arabisch (Darija). Deze cursus start in mei en loopt door tot de 2e week van juni en is online. Wij vragen een kleine bijdrage van €25,- van deelnemers uit Europa. Deze bijdrage komt ten goede van andere projecten op het gebied van kennisuitwisseling en educatie.

–   De aanleg van het 1e voedselbos in de Rif is een feit!

In september 2022 reisde Aziz (één van de oprichters) af naar de Rif om het eerste voedselbos in de Rif te verwezenlijken. Waar is dit bos aangelegd en hoe is dat gegaan? Dat lees je in onze nieuwsbrief.

–   Het NOS-journaal was op bezoek in de Rif: Hoge voedselprijzen in Marokko en watertekorten. Een verslag van correspondent Samira Jadir. Zij ging in gesprek met lokale boeren in de Rif en leden van Perma-Rif.

–   Riforest is op zoek naar een Vrijwilliger Fondsenwerving.
Wil jij ons helpen nóg meer impact te maken? Wij hebben naast deze vacature altijd plek voor vrijwilligers die graag hun talent willen inzetten voor een goed doel.

–   Riforest nu ook op TikTok
Naast Instagram, Linkedin, YouTube en Facebook, vind je Riforest nu ook op TikTok!

We houden jullie op de hoogte van onze ontwikkelingen via social media en onze website.
Heb je in de tussentijd vragen? Stuur ons een mailtje: info@riforest.nl

 

Deel deze blog op jouw social meda