Nieuwsbrief maart 2022

Lentebloesem in alle kleuren, krokussen en vogelgezang vroeg in de ochtend. Ander licht, andere geuren en kleuren. Een wonderbaarlijk samenspel tussen bevroren nachten en helder ochtendlicht. De winter houdt de jonge lente dicht bij zich en vertelt haar over alle levendigheid en bloei die nog komen gaat.

Zelfs in mijn wereld van asfalt, straattegels en het gezoem van de snelweg op een paar honderd meter afstand, ervaar ik de lente. Ik zie de lente als ik uit het raam kijk en een koolmees van de pruimenbloesem zie genieten. Ik zie en voel de lente in de heldere ochtenden wanneer de vogels uitbundig fluiten. Momenten dat het verlegen zonnelicht samenvalt met de frisheid van de nacht in mijn gezicht.

Zijn het niet die overgangen, de raakvlakken die het meest intens zijn? Onze huid als raakvlak met de buitenwereld. De bosrand, van land naar zee, van winter naar lente en ga zo maar door. In de permacultuur is er veel aandacht voor deze gedeelde gebieden. Bij het ontwerpen is het creëren van zoveel mogelijk overgangsgebieden een belangrijk principe. Het systeem wordt daardoor bestendiger en productiever. Nieuwsbrief verder lezen?

Deel deze blog op jouw social meda