Roos' challenge

Hallo lieve mensen,
Graag wil ik jullie vertellen hoe ik ertoe kwam de challenge aan te gaan om een jaar lang elke dag een hart te maken en te delen.
Als jong meisje ben ik al regelmatig in de natuur te vinden en de laatste jaren maak ik ook regelmatig foto’s van planten, insecten, mooie luchten en zonsondergangen. Die deel ik regelmatig op Facebook. Ik heb een man en een zoon en dochter en ik werk zelf vooral in mijn eigen hondentrimsalon. Daarnaast werk ik als healer en (Lomi Lomi) masseur. Dit werk geeft voldoening omdat het zorgt dat mensen zich weer kunnen verbinden met hun oorspronkelijke natuur.

In oktober kwam bij mij het idee om concreet iets te gaan doen voor de natuur. Dit met ook in het achterhoofd iets te doen voor onze kinderen en de generaties na ons. In oktober kwam de 94-jaar oude David Attenborough op Instagram met filmpjes over de gesteldheid van de natuur en hij deed wereldwijd een oproep dat we Nu iets moesten ondernemen voor de Aarde. Het is eigenlijk al “te laat”. Mede daardoor voelde ik nog meer dat ik echt iets wilde gaan doen voor de natuur.

Na een kleine zoektocht op Google kwam ik bij Riforest uit en het telefoongesprek met Aziz was zo fijn dat er voor mij geen twijfel was. Dit voelde heel puur en oprecht. Ik ben begonnen met harten maken zoals jullie weten en ik wil daar vooral mensen mee bemoedigen en ook aansporen om zelf creatief te zijn. De werving van bomen en het doneren komt vooral van mijn Facebook en Instagram vrienden. In het begin voelde het weleens onrustig voor mij omdat het harten maken wel leuk is maar ook een soort verplichting die ik aangegaan ben met mijzelf. Maar nu voelt het al veel beter en zit het in mijn dagelijkse ritme. Het is leuk als mensen mee willen doen en ook als ze op de foto willen, zodat jullie ook wat gezichten zien achter de donaties.

Aziz en Saïd heb ik samen met mijn man Wout ontmoet in Zeist en dat was erg leuk en hartverwarmend. Ook heb ik een fijn en warm contact met Rachida Azoum en door haar verhalen over het gebied leer ik steeds wat bij over hoe het was en is de heimwee wel voelbaar. Momenteel zit er een nieuw plannetje aan te komen met een school in mijn woonplaats Oud Gastel. Die school heet “de Linde” erg toepasselijk lijkt me. Ik hoop dat het gaat lukken. Heel dit jaar wil ik proberen om wat extra fruitbomen te werven voor de Rif. Hoe mooi zou het zijn als de Rif weer groen en vruchtbaar mag worden.

Groetjes van Roos 🌹
januari 2021

Deel deze blog op jouw social meda