Online Cursus Permacultuur

In zowel Engels als Marokkaans Arabisch (Darija)

Online cursus Introductie Permacultuur

We also offer this information in English and Arabic (عربي)
Cursus Permacultuur - Omar Hajji - Riforest - Online course permaculture

Maak in 3 sessies kennis met permacultuur!

Permacultuur vormt voor zowel Riforest als Perma-Rif (onze zusterorganisatie) de basis van alle activiteiten voor het herstel van uitgeputte landbouw-gronden. Permacultuur is dé oplossing voor vele problemen die we in de natuur tegenkomen. De brede toepasbaarheid ervan maakt het interessant voor eenieder die aan de slag wil op eigen grond, in een (eco) community of eigen (moes)tuin.

Gelukkig is Permacultuur geen ingewikkelde wetenschap waar jarenlange studie voor nodig is. De standaard Permaculture Design Course (PDC) duurt 72 uur. Hopelijk kunnen we deze cursus in de toekomst in het Rifgebied aanbieden. Wij hebben voor nu een expert bereid gevonden om een online introductie te verzorgen van in totaal 3 sessies.

 

Voor wie?

Eigenlijk voor eenieder die interesse heeft in Permacultuur en er meer over te weten wil komen. We hopen met de cursus zowel geïnteresseerden in Europa als in de Rif te bereiken. Na deze online cursus zullen we de mogelijkheid bieden aan deelnemers om verdiepende trainingen op locatie te volgen bij Marrakesh Organics en in de Rif. 

Het programma:

Tijdens deze cursus behandelen we enkele onderwerpen die essentieel zijn binnen permacultuur en herstellende landbouw in brede zin. Na de cursus heb je genoeg handvatten om aan de slag te gaan.

In drie online sessies neemt Omar ons mee in de belangrijkste onderwerpen:
■  ecosystemen en ecologische landbouw
■  het belang van gezonde aarde composteren
■  regen(water) management

Data & Tijden:

De cursus is online en alle deelnemers ontvangen van ons een e-mail met daarin een link. Hieronder vind je de cursusdata en tijden.

Engelstalig
Sessie 1 : Woensdag 31 mei van 20:00 – 22:00
Sessie 2:  Woensdag 7 juni van  20:00 – 22:00
Sessie 3:  Woensdag 14 juni van 20:00 – 22:00

Marokaans-Arabisch (Darija)
Sessie 1: Dinsdag 30 mei van 20:00 – 22:00
Sessie 2: Dinsdag 6 juni van 20:00 – 22:00
Sessie 3: Dinsdag 13 juni van 20:00 – 22:00

Investering

Voor het volgen van deze online cursus vragen we deelnemers uit Europa een kleine bijdrage van €25. Voor dit bedrag mag je de cursus in beide talen volgen. Ook worden de sessies opgenomen, zodat je deze later terug kan kijken.

De opbrengsten komen ten goede aan activiteiten op het gebied van educatie en kennisoverdracht. Denk daarbij aan de vergoeding voor de trainer, maar ook om cursisten in de Rif de mogelijkheid te bieden de training bij Marrakesh Organics te volgen.

Interesse?

Schrijf je dan snel in voor de online cursus via het aanmeldformulier! Heb je eerst nog wat vragen? Neem dan contact met ons op.

 

Meld je aan voor de online cursus!

Wil je deelnemen aan deze cursus? Vul dan het onderstaand formulier in om je in te schrijven en de bijdrage van €25 te betalen.
Je ontvangt tijdig van ons een bevestiging met een link naar de online omgeving.


Trainer Omar Hajji

Omar HajjiOmar Hajji is een ervaren permacultuur ontwerper. Hij is ook eigenaar van Marrakesh Organics, een inspirerende duurzame olijfgaard en trainingscentrum in de Ourika vallei, vlakbij Marrakesh. In het verleden heeft hij voor Riforest diverse workshops verzorgd in de Rif. We zijn dan ook heel blij dat hij bereid is deze sessies te verzorgen.

Hij heeft de wereld rondgereisd om te leren over ecologisch herstel, ontwerpsystemen en intentionele gemeenschappen en was betrokken bij tal van programma’s voor empowerment van gemeenschappen, met name in de VS, Marokko, Senegal, Thailand, Kenia, Tunesië en Ethiopië.

Zijn roots liggen voor een deel in het Rifgebied, maar Omar beheerst het Riffijns onvoldoende om de cursus in het Riffijns te geven. We bieden deze introductiecursus daarom ook aan in twee talen: Marokkaans-Arabisch (Darija) en in het Engels.

Waarom meedoen met deze cursus?

Je maakt kennis met permacultuur
Praktisch: ga meteen aan de slag!
De online cursus is online en live
Sessie gemist? Je krijgt de video opnamen
Een interactieve opzet!