Fondsen

gedeelde doelstellingen

Fondsen

Op deze pagina vind je een overzicht van fondsen die de activiteiten van Riforest sponsoren. Dit zijn fondsen die een gedeelde visie hebben en zich inzetten voor een betere wereld.

 

ByRocco Foundation

ByRocco Foundation begon met het doel iets te willen betekenen voor de kwetsbare in Marokko. Project genaamd We Care For Atlas: Om die reden is ByRocco Foundation een samenwerking gestart met een weeshuis en opvangcentrum in Marrakech. Dit was het eerste project van ByRocco Foundation en met dit project heeft ByRocco Foundation een verschil gemaakt voor wel honderden kansarmen.

In de loop van de tijd zijn er diverse projecten ondersteund waaronder een prachtig project om in samenwerking met Riforest voedselbossen te realiseren in de Rif.

Wilde Ganzen

Wilde Ganzen zet zich al zestig jaar in voor een wereld zonder armoede. En dat doen Wilde Ganzen niet alleen. Overal ter wereld zorgen mensen voor verandering door de handen uit de mouwen te steken. Met kleine, slimme projecten zorgen ondernemers in hun eigen buurten voor verandering en vooruitgang.

Via Wilde ganzen hebben we de gelegenheid gekregen om deel te nemen aan het programma Frame, Voice Report. Dit programma is er op gericht de duurzame ontwikkelingsdoelen onder de aandacht te brengen onder burgers in Europa.

Binnen een project 'Permacultuur, een kans voor de Rif' hebben we diverse activiteiten ondernomen zowel hier in Nederland als in het Rif gebied.

Juni 2019 - Workshop introductie Permacultuur door Bor Borren
September 2019 - Bijeenkomst met documentairemaker John D. Liu, Sonne Copijn van Bee Foundation en Latifa Oumlil van Perma Atlas
Oktober 2019 - Werkbezoek Rif met mensen uit de Riffijnse diaspora en driedaagse workshop in de Rif over permacultuur gericht op de lokale bevolking
anuari 2020 - Werkbezoek Rif met mensen uit de Riffijnse diaspora en workshop in de Rif over permacultuur gericht op de lokale bevolking

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken hebben we, naast het organiseren van bijeenkomsten en trainingen, filmmateriaal geproduceerd. Dit filmmateriaal is ingezet in een (social) mediacampagne. De aanpak hierbij was dat we met de genoemde duurzame ontwikkelingsdoelen als kader, de volgende zaken in beeld willen brengen:
-de relatie van de Riffijnse diaspora met de geboortegrond en de mogelijkheid/verantwoordelijkheid iets te doen voor het Rifgebergte
-permacultuur als ontwerpwetenschap om een ecologisch en economisch duurzame leefomgeving te realiseren
-de leefsituatie van mensen in het Rifgebied

De video's hieronder zijn binnen dit project gerealiseerd.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.