Historie

Ultrices in iaculis nunc sed augue. Semper eget duis at tellus at urna.

At erat pellentesque adipiscing commodo elit at.

Historie

Stichting Riforest is in 2017 voortgekomen uit een particulier initiatief om noten- en fruitbomen te planten in de geboortestreek van de oprichters, het Rifgebied in Noord Marokko. Het initiatief is gestart in 2014 en begin 2015 zijn de eerste bomen verdeeld.

placeholder.png

De aanpak

De aanpak was eenvoudig, de oprichters zochten eens per jaar sponsors uit de familie en vriendenkring voor de aanschaf en het planten van bomen. In het plantseizoen gingen op eigen kosten naar de geboortestreek om de bomen bij lokale kwekers in te kopen en deze te verdelen onder arme boeren. Mensen die land hebben maar niet het geld om jaarlijks bomen te kopen en te planten. Het volledige sponsorbedrag werd besteed aan de aanschaf, het lokale transport en kleine vergoedingen voor hulp bij het verdelen of planten van bomen op publieke plekken.

Het initiatief

Het initiatief werd met enthousiasme ontvangen in een bredere kring van kennissen en collega’s en ook in de Rif was er veel animo om mee te doen met het planten. Om het initiatief uit te breiden is stichting Riforest opgericht. Met de oprichting van een stichting werd het mogelijk om dit initiatief bij een breder publiek onder de aandacht te brengen, andere vrijwilligers en sponsoren te werven en meer bomen en activiteiten in het doel regio te ontplooien.