In het nieuws

Artikelen en media over onze activiteiten in de Rif

Riforest in het nieuws

Hier vind je diverse links naar verschillende media die over Riforest hebben geschreven. Ook vind je onderin de pagina een link naar een podcast waarin één van de onze oprichters vertelt over de problematiek in de Rif.

Interviews & nieuwsberichten

november 2021 -Biltsche Courant

Zeisters Stichting Riforest geeft startsein boomplantactie in de Rif.

Op zondag 7 november vond de aftrap plaats van het nieuwe boomplantseizoen. De organisatie heeft een ambitieus plan om 50.000 bomen, struiken en kruiden te planten in het Rifgebied,

Lees hier het volledige artikel via Biltsche Courant .

februari 2021 – De Nieuwsbode

Hoe Aziz Kaouass vanuit Zeist zijn geboortegrond herstelt

Bram Tjaden van Samen Duurzaam Zeist interviewt Zeistenaren over duurzaamheid. Om – in de woorden van theatermaker en schrijver Marjolijn van Heemstra – verbindend te verduurzamen. De vierde in de serie is Aziz Kaouass.

Lees hier het volledige artikel via de Nieuwsbode.

in het nieuws riforest

januari 2021 – OneWorld

Zij wekken ‘hun’ Rifgebergte tot leven

Aziz Kaouass wil zijn geboortegrond weer groen laten kleuren. Boom voor boom dringt hij de dorre vlakten in het Marokkaanse Rifgebergte terug. Zijn hoop: dat de bewoners hun land niet meer hoeven te verlaten.

Lees hier het volledige artikel van OneWorld.

Podcasts

juni 2021 – Twiza Podcast

60 jaar geleden viel er genoeg regen in onze geliefde Rif en waren de waterputten vol. Na het vertrek van de eerste migranten werd het alsmaar droger en droger en vanaf de jaren 80 werden de waterbronnen steeds droger en viel er steeds minder regen. In deze podcast vertelt oprichter Aziz Kaouass over de problematiek in de Rif maar nog belangrijker, ook over de oplossingen.

Luister hier naar de volledige podcast.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.