Vergroen je (eigen) dorp

Adopteer een dorp

Help protect the environment by powering your home with 100% renewable energy.

Zet jouw (geboorte)dorp op de kaart

Veel mensen in Nederland en Vlaanderen hebben een relatie met de Rif. Zijzelf, hun partner, hun ouders, grootouders zijn er geboren. Mensen hebben ook nog vaak familiebanden en zullen er ook nog komen. Binnen Riforest zijn we ervan overtuigd dat deze banden erg belangrijk zijn om het gebied te herstellen. 

5000 bomen geplant in de Rif

Voor veel families in de lage landen is het de gewoonste zaak van de wereld dat ze hun familieleden in de Rif op financieel vlak helpen. We hopen natuurlijk dat deze hulp blijft. Daarnaast streven we na vanuit Riforest dat er structurele en duurzame vorm van hulp op gang komt. Als voorbeeld: Geef de mensen geen dirhams om olijfolie te kopen, maar geef ze een olijfboom en koop de heerlijke biologische olijfolie die ze over hebben van deze mensen.

Vanuit Riforest hebben we allemaal de droom de Rif gedurende ons leven groener te maken. We gaan er alles aan doen om zoveel mogelijk bomen te laten planten in het gebied.

Het enige dat ervoor nodig is, is een eerste stap.

Een eenvoudig eerste stap. Verzamel boom donaties in jouw eigen kring en neem contact op met Riforest en geef de naam van je dorp/ streek aan ons door. Wat we ernaast nodig hebben is een contactpersoon in het dorp die ervoor zorgt dat de fruitbomen uitgedeeld worden. Wij zorgen voor de rest.

 Voor jou zijn vele anderen voor gegaan, waardoor nu tientallen dorpen jaarlijks door ons worden bezocht en bediend met nieuwe bomen.

Dorpen waar al bomen geplant zijn

De kaart hieronder toont de dorpen waar we de afgelopen jaren al bomen hebben laten planten. Klik op het boom-icoontje voor informatie. Wanneer komt jouw (geboorte)dorp op de kaart? Klik op een boom voor de details.