Zet jouw (geboorte)dorp op de kaart

Veel mensen in Nederland en Vlaanderen hebben een relatie met de Rif. Zijzelf, hun partner, hun ouders, grootouders zijn er geboren. Mensen hebben ook nog vaak familiebanden en zullen er ook nog af en toe komen. Binnen Riforest zijn we ervan overtuigd dat deze banden erg belangrijk zijn om het gebied te herstellen. 

Voor heel veel families hier is het de gewoonste zaak van de wereld dat ze hun familieleden in de Rif op financieel vlak helpen. We hopen natuurlijk dat deze hulp blijft. Maar daarnaast hopen we vanuit Riforest dat er ook een meer structurele en duurzame vorm van hulp op gang komt.Geef de mensen geen dirhams om olijfolie te kopen, maar geef ze een olijfboom en koop de heerlijke biologische olijfolie die ze over hebben van deze mensen.

Vanuit Riforest hebben we allemaal de droom de Rif gedurende ons leven een klein stukje groener te maken. We zullen er alles aan doen om zoveel mogelijk bomen te laten planten over zoveel mogelijk dorpen in de Rif. Daar zullen we niet mee ophouden en hopelijk blijft Riforest nog veel langer bestaan dan dat wij hier op deze aarde nog mogen blijven. Aan de andere kant zijn we er ook van overtuigd dat we op een decentrale manier veel meer effect kunnen hebben. Wat als jij zelf aan de slag gaat in jouw eigen dorp? Net zoals wij jaren terug zijn gestart in onze geboortedorpen? 

Het enige dat ervoor nodig is, is een eerste stap. Een eenvoudig eerste stap. Verzamel boomdonaties in jouw eigen kring en neem contact op met iemand in jouw dorp die ervoor kan zorgen dat er fruitbomen ingekocht worden en verspreid worden onder de families in het dorp. 

Samen met Riforest

Naast de mogelijkheid dat je het zelfstandig organiseert zijn wij vanuit Riforest ook meer dan bereid je te helpen daar waar mogelijk. We streven ernaar om de donaties over zoveel mogelijk dorpen te verdelen. Jij kan jouw dorp aanmelden en als er voldoende donaties zijn kunnen we ervoor zorgen dat we fruitbomen in jouw dorp laten bezorgen. Het enige dat we dan nodig hebben is een contactpersoon in het dorp die ervoor zorgt dat de fruitbomen uitgedeeld worden en dat we wat beeldmateriaal ontvangen van het uitdelen en het planten. 

Dorpen waar al bomen geplant zijn

De kaart hieronder toont de dorpen waar we de afgelopen jaren al bomen hebben laten planten. Klik op het boom-icoontje voor informatie. Wanneer komt jouw (geboorte)dorp op de kaart? Klik op een boom voor de details.