Online Cursus Permacultuur

In zowel Engels als Marokkaans Arabisch (Darija)

Online cursus Introductie Permacultuur

Cursus Permacultuur - Omar Hajji - Riforest - Online course permaculture

Maak in 3 sessies kennis met permacultuur!

Permacultuur vormt voor zowel Riforest als Perma-Rif (onze zusterorganisatie) de basis van alle activiteiten voor het herstel van uitgeputte landbouw-gronden. Permacultuur is dé oplossing voor vele problemen die we in de natuur tegenkomen. De brede toepasbaarheid ervan maakt het interessant voor eenieder die aan de slag wil op eigen grond, in een (eco) community of eigen (moes)tuin.

In het voorjaar van 2023 hebben we een online training verzorgd in het Marokkaans-Arabisch en het Engels. Op deze pagina vind je de opnames en presentaties

In drie online sessies neemt Omar ons mee in de belangrijkste onderwerpen:
■  ecosystemen en ecologische landbouw
Presentatie 1
■  het belang van gezonde aarde composteren
Presentatie 2
■  regen(water) management
Presentatie 3

Trainer Omar Hajji

Omar HajjiOmar Hajji is een ervaren permacultuur ontwerper. Hij is ook eigenaar van Marrakesh Organics, een inspirerende duurzame olijfgaard en trainingscentrum in de Ourika vallei, vlakbij Marrakesh. In het verleden heeft hij voor Riforest diverse workshops verzorgd in de Rif. We zijn dan ook heel blij dat hij bereid is deze sessies te verzorgen.

Hij heeft de wereld rondgereisd om te leren over ecologisch herstel, ontwerpsystemen en intentionele gemeenschappen en was betrokken bij tal van programma’s voor empowerment van gemeenschappen, met name in de VS, Marokko, Senegal, Thailand, Kenia, Tunesië en Ethiopië.

Zijn roots liggen voor een deel in het Rifgebied, maar Omar beheerst het Riffijns onvoldoende om de cursus in het Riffijns te geven. We bieden deze introductiecursus daarom ook aan in twee talen: Marokkaans-Arabisch (Darija) en in het Engels.

Engels

Marokkaans-Arabisch