Riforest

richting een groene en duurzame Rif

Over ons

Stichting Riforest is in 2017 voortgekomen uit een particulier initiatief om noten- en fruitbomen te planten in de geboortestreek van de oprichters, het Rifgebied in Noord Marokko. Het initiatief is gestart in 2014 en begin 2015 zijn de eerste bomen verdeeld.

Onze aanpak
De aanpak was eenvoudig, de oprichters zochten eens per jaar sponsors uit de familie en vriendenkring voor de aanschaf en het planten van bomen. In het plantseizoen gingen zij op eigen kosten op reis naar de geboortestreek. Hier kochten zij bomen in bij lokale kwekers om deze vervolgens te verdelen onder arme boeren. Het gaat om boeren (families) die land hebben, die niet het geld hebben om jaarlijks bomen te kopen en deze te planten. Het volledige sponsorbedrag werd besteed aan de aanschaf van bomen en het lokale transport hiervan. Ook werd het sponsorbedrag gebruikt voor kleine vergoedingen voor hulp bij het verdelen of planten van bomen op publieke plekken.

Van initiatief naar Stichting
Het initiatief werd met enthousiasme ontvangen in een bredere kring van kennissen en collega’s. Ook in de Rif was er veel animo om mee te doen met het planten. Om het initiatief uit te breiden is Stichting Riforest opgericht. Met de oprichting van een stichting werd het mogelijk om dit initiatief bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. Ook het aantrekken van andere vrijwilligers en het werven van sponsoren werd mogelijk hierdoor. Het leidde ertoe dat we steeds meer bomen konden planten en ook meer activiteiten in het gebied konden ontplooien.

Het team
Het team van Stichting Riforest bestaat volledig uit vrijwilligers. Alle teamleden dragen de Rif en de natuur in het algemeen een warm hart toe. Benieuwd naar de mensen achter Riforest? Maak hier kennis met het team.

Missie

Stichting Riforest heeft als missie het ecologisch herstellen van gedegradeerde landbouwgronden in het Rifgebergte met en voor lokale bewoners.

Visie

De visie van Stichting Riforest is arme boeren in het Rifgebergte te stimuleren en te ondersteunen om hun land ecologisch en economisch duurzaam te herstellen. Stichting Riforest doet dit door het bieden van materiële ondersteuning, de overdracht van kennis en de toepassing van principes uit de Permacultuur wetenschap

Jaarverslagen

Over Ons - Riforest
Stichting Riforest - Over Ons