Sponsor & vergroen de Rif

Sponsormogelijkheden

Wij werken graag samen met bedrijven met een groene hart en een verantwoordelijkheid voor een duurzame toekomst voor iedereen. Met uw bedrijf kunnen wij nog beter en sneller onze droom realiseren. Onze droom om samen De Rif te vergroenen en leefbaar te maken voor mens en dier.

Ieder bedrijf is anders. Daarom zijn er verschillende soorten partnerships.  U kunt kiezen uit drie verschillende partnerships:

U kunt als bedrijf  ook een een dorp adopteren, een eigen voedselbos aanleggen of een van onze permacultuur educatieprojecten sponsoren .

 

Vergroen een dorp

Al voor €2.500 kunt een dorp vergroenen. Wij planten namens u 500 bomen in de Rif. Wij maken voor u een videoverslag van het gehele proces, van kweker naar het moment van het planten zelf. Op de online kaart benoemen wij uw bedrijfsnaam en het aantal bomen. Bij uw steun ontvangt u van ons een certificaat met de donatie, naam van het dorp en logo van uw organisatie.

Plant een voedselbos

Onze voedselbossen zijn de allerhoogste vorm van biodiversiteit door de grote hoeveelheid plantensoorten die wij combineren. Hierbij staat onze principe delen in overvloed centraal. Onze methode is een menselijk leefomgeving scheppen die ecologisch duurzaam is en economisch perspectief biedt. Al vanaf €500 kunt u uw eigen voedselbos aanleggen bestaande uit diverse fruit- en notenbomen gecombineerd met kruiden en struiken.

Sponsor een educatieproject

Riforest hecht veel waarden aan de overlevingskans van de bomen die wij planten. Een belangrijk aspect hiervoor is de watervoorziening. In de Rif regent het onregelmatig en komt het vaak voor dat het veel regent in korte tijd, met alle problemen van dien. ‘De oplossing zit in het probleem’ is een belangrijk principe binnen de permacultuur wetenschap. In deze context kunnen we zeggen dat het probleem de incidentele heftige regenval is. Middels onze workshop leren we de lokale bevolking het toepassen van de beproefde technieken uit de permacultuur: 1. vertragen 2. verspreiden 3. laten zinken Naast kennisoverdracht op het gebied van Watermanagement geven we lokaal workshops aan dorpelingen over hoe ze eigen compost kunnen maken.