Een plant mee vakantie in de Rif

Samen voedselbossen aanleggen...

Een plant mee vakantie in het Rifgebied

Plant mee vakantie Riforest - ga mee op reis

Heb je groene vingers en/of een groen hart? Een passie voor zorg voor de aarde? Wil je een onvergetelijke reis meemaken? Ga mee op vakantie met Riforest naar het Rifgebergte. 

Ons voedselbossen project is in volle gang. Dit najaar staat het planten van bomen op de planning zodat eind 2024 alle vijf voedselbossen zijn gerealiseerd. Wij krijgen regelmatig verzoeken binnen om een reis te organiseren naar het Rifgebied. Het leek ons daarom leuk om een Plant Mee Vakantie te organiseren in oktober en november 2024. Iedereen is van harte welkom om aan te sluiten.

Een plant mee vakantie?

In een periode van 6  à 7 dagen gaan we op pad in het Rifgebied. Hier gaan we samen aan de slag met het aanleggen van voedselbossen (het planten van bomen, struiken en kruiden). Wij doen dit aan de hand van principes uit de permacultuurwetenschap. We gaan dus op een natuurvriendelijke manier te werk en helpen de boeren hiermee aan een duurzame toekomst.

Verder gaan we ook het mooie Rifgebied ontdekken en kennismaken met lokale boeren. Bovendien leer je meer over het gebied, permacultuur, voedselbossen. We laten de natuur zijn helende werking op ons uitoefenen. Permacultuurspecialist Omar Hajji van Marrakesh Organics zal ook aanwezig zijn.

Waarom meegaan met deze plant mee vakantie?

Deze reis draait niet alleen om het planten van bomen, maar het is ook een kans om te genieten van de prachtige omgeving. Dit alles in het gezelschap van gelijkgestemden. Ontmoet nieuwe mensen, deel ervaringen en maak mooie herinneringen.

Sluit je aan bij gelijkgestemde avonturiers en help lokale boeren. Samen dragen wij bij aan een groenere toekomst voor het Rifgebied voor zowel de boeren, de aarde en het dierenleven.

Verblijfopties

Homestay: Wij organiseren het verblijf bij gezinnen in het Rifgebied. Afhankelijk van de groepssamenstelling wordt de groep ingedeeld in een kamer voor dames en een kamer voor de heren. Je deelt de ruimte met andere medereizigers. Wij zorgen zelf voor beddengoed.

Tent: Daarnaast is het ook mogelijk om te kamperen. Je kunt zelf een tent meenemen vanuit Nederland of ter plaatse huren (eigen kosten). Op deze manier heb je een privé verblijf.

Prijs & Wat is inbegrepen?

Houd rekening met een bedrag van ca. €45,- per dag*. Het volgende is inbegrepen:

 • Vervoer in Marokko: wij regelen het vervoer ter plaatse.
 • Verblijf: in een homestay.
 • Maaltijden: ontbijt, lunch en avondeten.
 
* Let op: dit bedrag is een indicatie. Er wordt geen winst gemaakt op deze reis. Kosten voor de vlucht zijn voor eigen rekening. Wij gaan z.s.m. vliegdata communiceren en de definitieve prijs.

Voor wie?

Iedereen is van harte welkom om mee te gaan. Het kan vooral interessant zijn als je altijd naar het Rifgebied hebt willen gaan, een interesse hebt in permacultuur of gewoon van tuinieren houdt. Heb je vragen? Stuur ons een e-mail: Info@riforest.nl.

Interesse?

Je kunt nu al je interesse aangeven voor deze reis. We nemen contact met je op zodra meer informatie beschikbaar is. Je zit nergens aan vast; het tonen van interesse is volledig vrijblijvend. Na het ontvangen van alle informatie en het definitieve programma horen wij graag of je meegaat naar de Rif. Je ontvangt dan ook een uitnodiging voor een bijeenkomst ter voorbereiding op de reis. Geef hieronder je interesse aan: 

Contactform Vakantie RIf

Reisdata & Vluchten:

We bieden plaats aan drie groepen van elk 10 deelnemers. De vlucht van en naar Marokko is voor eigen rekening. Wij zullen later de definitieve data voor de groepen bekend maken. De hieronder aangegeven data fungeren als indicatie.

 • Groep 1:
  Vertrekt circa* 28 oktober (herfstvakantie)
 • Groep 2:
  Vertrekt circa 4 november
 • Groep 3:
  Vertrekt circa 11 november

Klimaatpositieve reis

Als we ons met ecologisch herstel bezig houden dan spreekt het voor zich dat we ons bewust zijn van de negatieve effecten van vliegen.

Zolang er geen alternatieven zijn zullen we ons best doen om het vliegen te compenseren en hopelijk meer dan dat. We streven er ook bij deze reis naar klimaatpositief te handelen.

Elke deelnemer krijgt daarom de gelegenheid om bij een lokale kweker bomen struiken of kruiden in te kopen en deze te planten op een van de model locaties.

Deel deze info via social media